vilken kväll!

Klockan blev 18.00 och de som hade anmält sig till kvällen började anlända. Vi bjöd på mackor, kaffe och dricka så att alla skulle ha lite i mage innan Louise började prata.  En rolig sak var att det var inne kunder ifrån Jönköping innan klockan 18 och de visste inte att Louise skulle komma, men när de hörde det så planerade de om. Åkte iväg och fick i sig lite mat, för att sedan komma tillbaka för att vara med hela kvällen. Stämningen var på topp och när klockan blev 18.30 så hade närmare 100 personer bänkat sig.
Jag hälsade alla välkomna och lämnade sedan över till Louise. Vilken fantastisk föreläsare hon är, bara att se henne gör en glad, då hon utstrålar glädje och positivitet. Föreläsningen var ett utdrag ur hennes annars längre föredrag. Allt handlade om det mentala. Sätta upp mål, resultat och processen dit. Hon pratade om vikten att vara här och nu. Inte fastna i det som varit och inte tänka på vad som komma skall, utan att koncentrera sig på att vara i nuet. En annan sak hon pratade om var det här med "gör inte". Exempel; luta dig inte framåt - vad händer då? Jo, då får man automatiskt en bild i huvudet hur det ser ut när man lutar sig framåt och då gör man det. Så tänka på att inte jobba med "inte". Hon berättade en historia om det Engelska ponnylandslaget (Louise har varit tränare för det svenska ponnylandslaget) när hon var på ett mästerskap. Då fanns det en ponny som nyligen hade blivit köpt för 10 Mkr (!), ryttarinnan ägde inte hästen och precis innan hon gick in på banan så säger mamman till tjejen - "se till så han inte blir skadad", vad hände - jo, just precis det, som tur var blev det ingen allvarlig skada. Stackars tjejen hade ju bara mammans ord ringandes i öronen. En viktig sak är naturligtvis att man sätter upp mål, men för att komma dit är det en process. Se målet framför dig men arbeta i processen. Arbeta och analysera. Går saker inte som man har planerat, gå igenom vad som kan vara fel och rätta till och gör om. Louise tog också upp vikten att planera inför en tävling. Allt från sömn och mat till hur viktigt det är att alla i teamet (ryttare, groom, mamma, pappa, kompis eller vilka det nu är som är med och hjälper till) vet sina uppgifter. Gör upp det dagen innan så det inte blir missförstånd eller störande moment. Planera allt! Vad man ska ha med sig, vad man ska göra när man kommer fram etc ec. Något som mång ryttare glömmer är att mjuka upp sig själva innan, kanske jogga och strescha, det är också bra för tävlingsnerverna. Äta rätt på tävlingsdagen - inget socker! Gå inte och köp en chokladkaka om du är lite trött. ät något nyttigt isället. Det här är naturligtvis endast några highlights från kvällen, det var så mycket mer.
Sist blev det frågestund och många passade på att få lite coachning.
Vid 20-tiden avslutades föreläsningen och det blev en fortsatt trevlig kväll med shopping och mingel.
Tack Louise, tacka alla trevliga människor som tog tillfället i akt och fick en så givande föreläsning. Tack alla medarbetare på Sharpman, alltid lika duktiga med att göra våra Events till något speciellt.
/Lisbett

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln