en kväll med kunskap

Nära hundra människor kom och lyssnade på Elisabeth Roman och Karolina Dahlkvist från Evidensiakliniken i Mantorp. De talade om hästens rygg, dess funktion, symptom på ohälsa, diagnostik och behandling. Nämnde mycket om hästen som helhet, att det är viktigt med foder, tränare, utrustning, skoning, kunskap och ALLT för att hålla hästarna friska. Finns inte en enda lösning. Symptom på ryggont är ofta ganska diffusa och väldigt olika mellan individer. Kvällen innehöll även en mindre föreläsning om behandlingsmetoden shockwave som anväder stötvågor som verktyg för att verka läkande och smärtstillande, vilket också används mycket på humansidan, där kom det först. Linda berättade om vårt ökade samarbete med olika veterinärstationer varav Evidensia är en. Att vi nu kan börja erbjuda hälsodagar (5/4 + 9/4) i strävan efter att jobba förebyggande och heltäckande (veterinären och inpassare). Lite erbjudanden fanns och många gick hem med ett Sharpman fleecetäcke, årnyheterna har börjat komma och det var många intresserade av (jackor ffa). Det bjöds på fika och godis. Några som inte var anmälda stannade kvar i butiken när de fick höra om kvällens happening.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln