Kristina Warg bloggar

Söndagen här i Falsterbo spenderade jag på klassiskt Falsterbo-vis: med att skaffa mig en riktig bondbränna sittandes på läktaren! Solen stekte och själv har jag bara gått runt med ridbyxor hemma hela sommaren så mina kritvita, shortsklädda ben fick snabbt en ny nyans där solen stekte på. Jag spenderade som sagt framförallt dagen på läktaren där jag följde SM-finalen av Agria Allsvenskan samt 7-årshoppningen. Det var en otroligt spännande SM-final och föll sig dessutom så att det var min gamla häst som "avgjorde" i guldomhoppningen. Zeta-Jones köpte vi som ettåring och red & tävlade fram tills hon var 7 år gammal, innan hon gick vidare till sin nuvarande ryttare Pernilla Josefsson. Pernilla har lagt ner ett otroligt jobb och Zeta hoppade fantastiskt, så det var väldigt kul att se! Även sjuåringarnas kvalhoppning var en spännande historia och själv var jag väldigt glad för min tränare, Daniel Svenssons, del då han gick vidare som 1 av endast 12 till 7-årsfinalen senare i veckan. 

För mig var dock gårdagen (måndag) den stora dagen då femårshoppningens första kval gick av stapeln. Jag hade ett väldigt sent startnummer (137 av 150) men var ändå uppe tidigt på morgonen för att hinna med promenad och knoppning av min häst Cassique CC. Sedan gick jag banan och satte mig på läktaren för att studera en si sådär 90 ekipage. Jag kände att jag hade solklar koll på banan när jag gick ner för att göra i ordning min häst, och det visade sig också sedan då vi satte en felfri runda! Jag var väldigt nöjd och glad över det! :) 

Två av mina Sharpman Equestrian Team - kolleger har jag även träffat på här i Falsterbo och sett dem göra bra ifrån sig! Louise Haga har gjort många fina starter och bland annat satte hon en felfri runda med en 6-åring i gårdagens första kval. Även Nina Lilja startade i 6-årshoppningen med ett fjuttigt nedslag på en övrigt bra runda!

 Idag är det kval nummer 2 som  gäller för såväl 5- som 6-åriga hästar. För mig gäller det att vara felfri igen för att jag och Cassique ska kunna ta oss till final, så pressen finns kvar! Gårdagens klass gick inne på dressyrbanan medan dagens klass kommer avgöras inne på stora gräs/hopparenan. Med så unga hästar som femåringar vet man ju aldrig hur de kan reagera så det kan gå "either way" så att säga. Jag hoppas dock att vi gör bra ifrån oss och oavsett så har jag en bra runda med mig i bagaget! 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln