vart vill du att vi ska åka?

Med våra två specialinredda sadelbussar besöker vi ridanläggningar och ridklubbar runt om i mellansverige. Det är intresse från er kunder som skapar resorna. Det är ni som bestämmer vart vi ska åka. Kontinuerligt besöker vi ett stort antal orter i mellansverige. De planerade resorna ligger upplagda under "Planerade resor", nedan. Utöver det som finns angivet som planerade resor, så har vi daglig sadelinpassning i vårt närområde, Östergötland och norra Småland.


OBS! Det inringade området är var vi regelbundet har sadelinpassning, men vi åker naturligtvis till andra orter i mellan- och södra Sverige. Så länge det finns intresse, så kommer vi! 
Följ oss på Instagram @sharpmansaddlery Följ oss på Instagram @sharpmansaddlery

sharpman saddlery

Sharpmans sadelavdelning grundades 1999 och i takt med att medvetenheten om vikten av en korrekt inpassad sadel har ökat, så har det resulterat i att vi nu är ett av de ledande företagen när det gäller sadelkonsultation och försäljning. Vi säljer inte bara sadlar. Vi säljer lösningar - för varje unikt ekipage.

Vår kunskap - din trygghet

Sadelgruppen består idag fyra heltidsanställda sadelinpassare. Alla är diplomerade av Nordiska sadelmakarkåren och är även utbildade i länder som Italien, England, Danmark och Frankrike. Vi arbetar nära och i samarbete med ett flertal veterinärer, tränare och instruktörer. Vilket gör vår erfarenhet och kunskap till din trygghet.

Valmöjligheter och efterservice

Vi är stolta att kunna erbjuda ett brett sortiment av sadlar till våra kunder. 
Vad betyder det?

Jo, att kunna välja fritt mellan modeller oavsett utformning, pris, märke gör oss säkra att kunna göra ett så bra jobb som möjligt, fritt från provisionsbaserad försäljning och påtryckningar. 
Med regelbundna återbesök och en öppen dialog skapar vi den bästa efterservicen som möjligt.

Vårt mål är att ha en så okomplicerad affär som möjligt så man kan ägna sig åt det man verkligen vill-nämligen att rida!
 

I nära samarbete med tillverkarna

Vi representerar ett antal olika sadelmärken och modeller för att få  en stor bredd som möjligt av både dressyrsadlar, hoppsadlar och allroundsadlar.  Detta för att kunna tillgodose varje ekipages specifika behov. Vi arbetar ständigt tillsammans med sadeltillverkare och leverantörer för att förbättra modeller eller ta fram modeller som saknas på den svenska marknaden.

Nedanstående märken är de vi idag har som sammarbetspartners, välkända märken som står för kvalitet och gediget hantverk med tillverkning i England, Italien och Frankrike.

Sugen på att veta mer om de olika sadlarna?

Klicka dig vidare på nedanstående bilder för att läsa mer om dessa kvalitetsadlar. 
Vi jobbar även med sadlar av hög kvalitet i andra märken och detta då främst via vårt begagnat sortiment.

 

 Etik och Kvalitet

SharpmanSaddlery har gjort ett val att arbeta med EU producerade lädersadlar (undantag Bates Australien) av både etiska och miljömässiga skäl. Läderhantverk och framställning av läder ser tyvärr väldigt olika ut beroende på var någonstans i världen produkterna produceras. Vi har tagit ett aktivt beslut för miljön, för arbetarna och för kvaliteten skull när det gäller att bygga vårt sadelsortiment.

Vi undviker garvning av läder som är skadlig för miljön och de människorna som arbetar med det, billigt läder skapat som en biprodukt av en djurhållning (nötköttsproduktion) vars standard inte kan i närheten mäta sig med den inom EU.

Produkter som är producerad i EU har således högre pris i inköp men också högre i kvalitet och tar ett mycket större ansvar för vår omgivning och människorna i den.

Vill du veta mer?
PDF filen nedanför innehåller mycket intressanta fakta om lädertillverkningen inom EU. Den talar både om kvalitet, miljö och etiska synpunkter.
 

Till vår stora glädje kan vi erbjuda handgjorda kvalitetssadlar i läder från ca 10 000:- (beroende på tillval) i nypris upp till de mest exklusiva modeller från världskända märken som Antares, Equipe, Prestige och Butet.
Utöver vårt sortiment av nya sadlar jobbar vi även med samma kvalitetstänk på vårt begagnatsortiment. Efterfrågan är stor men vi strävar efter och lyckas ofta erbjuda högkvalitativa sadlar som är begagnade. Du kan även delbetala ditt köp helt räntefritt, läs mer här!

      Hästutrustning