Barbours historia började 1894 då skotten John Barbour flyttade till Newcastle i norra England. Inspirerad av Norsjöfiskarnas slitstarka kläder, sydda i segelduk och doppade i olja, började han tillverka funktionella kläder för de regntunga skotska hederna och för de blåsiga brittiska kuststäderna.
Han startade fabrik och butik i samma hus och i mer än 100 år har nu Barbour varit det självklara valet för de som bara nöjer sig med det bästa.
Grundtanken med  Barbour är att kläderna ska fungera lika bra för livet på landet som för shoppingrundan i staden. De tidlösa, klassiska kläderna tillverkade i Storbritannien i allra bästa kvalitet. Detta är en av orsakerna till att Barbour är ett av få företag som får titulera sig som Kunglig Hovleverantör till Storbritanniens samtliga tre hov.
Idag finns företaget kvar i regionen och i familjens ägo, som ett företag ägt av familjens femte generation. Barbours produkter kommer från olika platser på jorden, men Barbours klassiska vax-jacka produceras fortfarande i fabriken i Simonside, South Shields där allt började.

Vi har även jackor till barn. Underbart söta och tuffa, beroende på modell.
Hos oss finns därmed Barbour för hela familjen.