Icebug är ett oberoende svenskt skomärke från Göteborg som började utmana världens sportskojättar 2001. Drivkrafterna bakom Icebug är innovation, kreativitet och integritet vi vill göra funktionella och snygga skor av hög kvalitet. Anledningen till att vi startade var dock ren frustration: Varför tvingas välja mellan att halka omkring eller avstå från att vara ute och hålla igång när det var halt?
Lösningen på problemet, den prisbelönta och patenterade BUGrip-teknologin med dynamiska dubbar, är fortfarande outstanding på marknaden. Icebug är föregångaren och den enda greppspecialisten och vi förfinar och utvecklar ständigt våra greppteknologier.
Sedan starten med skor för vinterlöpning har Icebug breddat kollektionen ordentligt. Nuförtiden ryms såväl skor som vann guld på Orienterings-VM 2011, kängor perfekta för att rasta hunden en kall norrländsk midvinternatt, och pensionärernas bästa vän vid underkylt regn.
Fast oavsett för vilken aktivitet vi skapar nya produkter är den gemensamma nämnaren densamma; bäst grepp!

Vanliga frågor kring Icebug

Varje år halkar och skadar sig tusentals personer. Många äldre vågar inte ens gå ur när det är halt. Med Icebug kan du känna dig trygg och säker.

- Var kommer Icebug ifrån?
Icebug är ett svenskt företag som grundades i Göteborg 2001.

- Vad är BUGrip?
BUGrip är namnet på Icebugs greppteknologi. En BUGrip-sula är av speciell gummiblandning och har 15-16 stycken integrerade ståldubbar.
- Slits dubbarna ut?
Dubbarna som används i BUGrip-teknologin är förstärkta med en topp av karbidstål, för extra slitstyrka.

- Kan man springa/gå på asfalt?
Dubbarnas utformning och valet av gummiblandning gör att dessa dubbar har en dynamisk funktion. De är oberoende av varandra och inte helt ficerade, utan pressas vid tryck inåt mot sulans yta. Dynamiken i kombination med karbidstålsförstärkningen gör att man kan gå/springa långa sträckor på asfalt, tex. vintertid då vägarna enbart är delvis snötäckta.

- Kan man använda de dubbade skorna inomhus?
Skor med BUGrip går att använda på hårda golv såsom klinker, sten och betong, men halkrisken kan öka på vissa av dessa underlag. Dubbarna kan lämna märken på mjuka golv.

Varning! Icebug kan inte ge någon garanti för att man aldrig halkar med produkter med BUGrip