Stort utbud 1.500 m² stor butik Dela upp din betalning Trygg E-handel

Etik och Kvalitet

Sharpman har gjort ett val att arbeta med EU producerade lädersadlar (undantag Bates Australien) av både etiska och miljömässiga skäl. Läderhantverk och framställning av läder ser tyvärr väldigt olika ut beroende på var någonstans i världen produkterna produceras. Vi har tagit ett aktivt beslut för miljön, för arbetarna och för kvaliteten skull när det gäller att bygga vårt sadelsortiment.

Vi undviker garvning av läder som är skadlig för miljön och de människorna som arbetar med det, billigt läder skapat som en biprodukt av en djurhållning (nötköttsproduktion) vars standard inte kan i närheten mäta sig med den inom EU.

Produkter som är producerad i EU har således högre pris i inköp men också högre i kvalitet och tar ett mycket större ansvar för vår omgivning och människorna i den.

Vill du veta mer?
PDF filen nedanför innehåller mycket intressanta fakta om lädertillverkningen inom EU. Den talar både om kvalitet, miljö och etiska synpunkter
Till vår stora glädje kan vi erbjuda handgjorda kvalitetssadlar i läder från ca 10 000:- (beroende på tillval) i nypris upp till de mest exklusiva modeller från världskända märken som Antares, Equipe, Prestige och Butet.
Utöver vårt sortiment av nya sadlar jobbar vi även med samma kvalitetstänk på vårt begagnatsortiment. Efterfrågan är stor men vi strävar efter och lyckas ofta erbjuda högkvalitativa sadlar som är begagnade. Du kan även delbetala ditt köp helt räntefritt.
Standardvy | Byt till Mobil vy